top of page
Търсене

БУЛКИ С ИЗВИВКИ

Намирането на мечтаната рокля не е лесно за булките, без значение от размера и височината. Почти всички булки са много самокритични и има нещо, което искат да прикрият по един или друг начин. #булчинскирокли #сватбенирокли #sayyestothedress #кажиданабулчинскатарокля #MilleBridal #weddingdress #Ido #булкисизвивки #булчинскарокляспоредфигурата


Photo credit: www.123rf.com

Вместо да се фокусирате върху това, което предпочитате да скриете, помислете над това, което искате да подчертаете. Обичате деколтето си? Изберете сърцевидно или V-деколте, за да покажете своя страхотен бюст. Имате фигура тип пясъчен часовник - подчертайте я! Имате красиви крака-покажете ги с асиметричен модел. Забравете за всички коментари и забележки на околните, които ви преследват още от тинейджърските години.


Силуетите с А-линия

Пасват перфектно на всяка фигура, особенно ако талията започва по-близо до бюста и се разкроява плавно надолу в красиви гънки. Това е иделаният силует за булките с извивки, които искат да бъдат с по-нежна линия на роклята.



Ниска талия

Булките, които искат да почертаят по сексапилен начин извивките си, могат да се насочат към модели с ниска талия, въпреки че за мен лично те разширяват повече, без значение от фигурата, като при ниските дами визуално скъсяват краката.



Рокли със силует принцеса или по-обемни модели с А-линия

Подходящи са за дамите с крушовидна форма. Те ще ви накарат да се почувствате като принцеса и ще покажат най-хубавото от вашата фигура, а останалото ще оставят на въображението.



Рокли с корсет

Моят съвет е да се избере модел с по-мек корсет, който да е удобен, но същевременно нежно да оформя роклята по извивките на тялото, като повдига и поддържа гърдите и магически прави талията по-тънка с един или два размера. Има много модели, които са с V-образен гръб или копченца, а имат скрит вътрешен корсет за повече удобство. Акцентира се, талията! Това е един от най-лесните начини за булки от всякаква форма да се чувстват секси, уверени и удобно в големия си ден.



Модели с тромпетовидна форма

Те наподобяват до голяма степен русалките, с разликата, че разклонението започва от средата на бедрата. Тези модели са по-описващи и сексапилни, но и значително по-удобни от класическата русалка.



Изчистени модели от сатен

Роклите от сатен се открояват най-вече с изчистените си линии, добре разкроената пола, често са с корсет и стоят категорично, женствено и нежно. Когато цвета е млечен се получава класически и стилен тоалет, който определено се отличава. За съжаление тези модели почти винаги са без дантела и са малко по-обемни и тежки и поради тази причината търсенето за тях е много малко и съответно и предлагането не е голямо, но не е невъзможно. Така че обиколете на повече места и не се отказвайте.



Паднало рамо или мъничък ръкав

Тези модели са сексапилни, нежни, пасващи на всички фигури. Малкото ръкавче стои прекрасно към моделите с паднало рамо защото ги подчертава и е продължение на дантелата, а същевременно прикрива леко зоната на ръцете ако ви притеснява, че са по-пухкави или по-слаби.



Оформящо бельо

То дава повече удобство и комфорт, а същевременно оформя, прибира и остава незабелязано.



Крушовидна форма на тялото

Вие имате сексапилни извивки на ханша и можете да ги подчертаете в силут русалка или с модел А-линия, която акцентира на талията. Можете да си позволите сексапилно бюстие без или с тънки презрамки. Ако се чувствате комфортно с V-образно бюстие или паднали рамене можете да се насочите към него.



За нисичките дами

Ще се изненадате, но по-голямата част от булките са с височина 1,62. Ако сте от по-нисичките булки, най-вероятно ще искате силует, който да ви издължи и добави визуално още няколко сантиметра. Насочете се по-скоро към силует А-линия, с по-малко обем, с талия една идея над вашата, но в никакъв случай с ниска талия, защото тя ще скъси визално краката ви. Друг вариянт е къса рокля, която да покаже красивите ви крака, които с подходящи обувки, ще изглеждат още по-сексапилни и дълги. Дали ще бъде бухнала пола или тип молив няма значение. Ако мечтаете за дълъг шлейф най-добре се спрете на дълъг, изчистен воал, който също визуално издължава силуета и е много по-удобен защото е само за официалната част.


Ако обичате външния вид, не се плашете да сте секси. Акцентирайте талията! Това е един от най-лесните начини за булки от всякаква форма да се чувстват секси, уверени и комфортно в големия си ден. Започнете да пазарувате по-рано и планирайте промените. Ще се справите, бъдете уверени и позитивни и се вслушайте в съветите на консултантите, те имат повече опит!


Ето и няклко допълнителни съвета, които надявам се ще улеснят търсенето ви:


1. Направете запитване

Повечето магазини и бутици предлагат по-универсални и средни размери на мострите си, така че на по-слабичките булки да са малко големи, а на по-пълничките малко тясни, но все пак да могат да ги пробвят. За да се чувствате по-сигурни и спокойни попитайте дали имат вашият размер и съответно какви модели имат от него, преди да си запишете час за проба.


2. Намерете специалист

Добрият консултант е добре запознат кои модели рокли стоят най-добре на дамите с извивки и се възползвайте максимално от вашето посещение. Потърсете някой, който не е само запознат, но е развълнуван да работи с вас. Не забравяйте, че не плащате просто за роклята, а за експертния опит на продавача, затова се възползвайте максимално и задайте въпроси. Вслушайте се в съветите – няма да загубите!


3. Игнорирайте номерата

Дори роклята, която ви грабва най-много да не е вашият точен размер и да не можете да я закопчаете изцяло опитайте се да си я представите. Помислете удобна ли ви е, показва ли най-доброто от вашата фигура? Ако може да се поръча за вашият размер, то тя ще ви бъде комфортна и няма да ви пристяга, както тази, която пробвате в момента.


4. Оставете вашата комфортна зона

Експериментирайте и пробвайте различни модели. Доверете на консултанта, в най-лошия случай просто ще пренебрегнете съветите му, но в най-добрия ще откриете роклята на вашите мечти!


5. Вземете подсказки от други булки

Направете проучване из форумите и почерпете вдъхновение и идеи.


6. Добавете детайли

Ако даден модел ви допада, но усещате че все още нещо липсва попитайте консултанта дали могат да се правят промени, да се добавят паднали рамене от тюл или презрамки. Дори производителя да не го предлага като услуга, няма проблем това да се направи на място когато пристигне роклята. Именно дребните детайли правят визията завършена.

Почти всички рокли имат нужда от крекция в дължината. От останалия плат могат да се вземат парченца и да се добаи тюл на деколтето за да не е толкова прозрачно или дантела, която да го затвори леко, ако ви притеснява , че е по-разголено. Чашките винаги могат да се сменят с друг размер или модел, в зависимост от роклята. Може да се добави допълнителен корест или да се вгради удобен за вас сутиен.

Не забравяйте да питате и за приблизителната цена на тези промени за да сте сигурни, че роклята влиза в бюджета ви.


7. Не правете компромис

Ако ходенето по бутиците и магазините се окаже незадоволително, не се обезсърчавайте! Няма нужда да се задоволявате с нещо по-малко от съвършенство в един от най-важните дни в живота си, когато вашата мечтана рокля може лесно да се превърне в реалност.

Пазаруването на рокли с по-голям размер не трябва да бъде обезкуражаващо. Запомнете съветите, които са ви дали консултантите и се обърнете към шивач, който да превърне вашата мечтана рокля в реалност.


Пожелаваме ви успех и се насладете на този толкова вълнуващ момент!


361 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page