top of page
Търсене

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩА ШАФЕРСКАТА РОКЛЯ

Сега, когато сте открили своята мечтана сватбена рокля, е време да започнете друго голямо предизвикателство: търсенето на перфектните шаферски рокли. #шаферскирокли #шаферки #приятелкитенабулката



Планирайте


“Оставене достътачно време за проби и корекции за да имате по-малко стрес и напрежение.”

Първо изберете булчинската рокля и чак след това спрямо нея самите шаферски рокли. В повечето случаи сватбената рокля е съчетание от дантела, бродерия и тюл. Тогава шаферските рокли трябва да са нежни, изчистени и елегантни, в красив цвят, подхождащ на темата и стила на сватбата. Когато роклята е сатенена, роклите на шаферките могат да бъдат по-закачливи и ефирни за да има контраст на тъканите и материите.


Помислете за дължината - късите рокли над коляното не са за предпочитане, защото не са много удобни и не прилягат добре на всяка фигура. Издължените силуети от друга страна са много по-нежни и елегантни.


Когато имате малки шаферки, които искате да бъдат ”малки булки” проявете стил и вкус и подходете към техните роклички по същият начин, по който сте подходили при избора на вашата. Не е задължително модела да е същият освен ако не става въпрос за вашата дъщеричка или племенница. Най-важното е да съобразите нюансите. Дори белите булчински рокли имат различни нюанси, вече все по-рядко се произвеждат искрящо бели рокли. Представете си вашата млечна на цвят или айвъри рокля и до нея натрапчиво бялата, чак лилавееща шаферска рокля – не стои никак добре като цветова комбинация. Имайте предвид и че малките госпожици ще бъдат плътно до вас през цялата сватба като част от антуража ви.


Потърсете идеи и вдъхновение


Започнете от разглеждане на списания, сайтове, pinterest, instagram, от които да потърсите вдъхновение и насоки за да изясните концепцията си, цветовете и стиловете, които ви харесват. Разгледайте магазините във вашият град, които обичате и ви допадат. Допитайте се до ваши приятелки, които вече са минали по вашият път как са подходили и от къде са ги купили.


Не забравейте разходите

Подходете внимателно спрямо финансовите възможности.”

Освен ако булката изрично не настоява да купи роклите/плата и/или шивашките услуги/ имайте предвид, че е редно шаферките да заплатят роклите си и аксесоарите към тях. Лекото напомняне от страна на булката също не е лоша идея за да не се получат недоразумения за този толкова специален момент. Когато става дума за цената на шаферските рокли е важно и булката и нейните приятелки да подходят внимателно спрямо възможностите на останалите за да не се превърне шаферската рокля във финансова тежест за една или повече от вашите най-близки приятелки. Фокусирайте търсенето си върху рокли в по-достъпен ценови диапазон или изберете цвят, който всички харесвате, съобразен със стила и палитрата на сватбата и им позволете да избират своя собствен стил спрямо фигурата си.


Да изберем правилният цвят


Има няколко безупречни начина за избор на перфектен цвят. Един от най-лесните е да комбинирате цветната палитра с мястото и сезона. Богатите цветове - марсала и смарагд, са подходящи през есента и зимните месеци, а по-светлите нюанси - мента и лавандула - са идеални за пролетта и лятото. За пролетните и летни сватби, можете да бъде по-закачливи с по-светли цветове и по-меки мотиви. Ако все още се двуомите кой точно нюанс да изберете, изберете по-неутрален, по –възможност не крещящ цвят и оставете шаферките ви да избират любимите си нюанси за своята рокля. Заложете на елегантна и изчистена визия.


Избор на бельо и аксесоари


Напомнете на момичетата да изберат правилният модел и цвят сутиен в зависимост от стила на рокля (с тънки презрами, без презрамки или едно рамо). Вашите шаферки може да се нуждаят от специална подкрепа. Дори и най-невероятната рокля може да изглежда безвкусна с неправилният сутиен. Посъветвайте ги да се спрат на удобни обувки, в неутрален или сходен на шаферската рокля нюанс. Добър съвет е да се спрат на елегантни прически и нежен грим, които да им придават свежест.


И не забравяйте важно е в края на деня всяка шаферка да се чувства красива и уверена пред гостите на сватбата и фотографите!

228 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page