top of page
Търсене

ВДЪХНОВЯВАЩИ ИДЕИ ЗА ПОДАРЪЦИ ГОСТИ

Това е тема, която предизвиква много дискусии – до колко са задължителни, необходими ли са и не натоварват ли бюджета излишно.

Истината е, че подаръчетата на гостите са онова малко, сладко, закачливо и лично напомняне за нашата сватба. От нас зависи какво да изберем и дали ще събира някъде прах или гостите ни ще го ползват макар понякога и еднократно, но с усмивка.

Опитала съм се да ви селектирам няколко от най-чаровните и забавни според мен предложения!


Снимка: Pinterest

1. Сватбена тоте чанта или казано по-просто Памучна торбичка за пазаруване


Трябва да призная, че за първи път получих подобна изненада преди може би четири години от младоженци, които живееха във Франция. Бяха сгънати като малки подаръчета с панделка. Първоначално ми се видя малко странен избор на подарък, но в последствие се оказа един от най-дълго ползваният от мен сватбен сувенир, който винаги ми напомня с умиление за този ден.

Ако искате наистина да бъдете оригинални изберете основният текст да бъде някоя вдъхновяваща мисъл, а вашите имена или инициали нека присъстват също, но като по-малък детайл.

Снимка: Pinterest

2. Персонализирани подаръчета с кафе


Кафето като избор на сватбен подарък ще бъде вълшебство, което ще ни събуди със спомена от една невероятна вечер. Този на пръв поглед прост подарък може да се окаже безценен в момент на кратко пътуване или когато ни е свършила любимата напитка у дома. Аз бих добавила и пакетче суха сметана и бучка кафява захар за повече детайл и все пак може би не е лоша идея кафето да е смляно …

Снимка: Pinterest

3. Персонализирани бурканчета със свещ

С малко повече търпение и нужните заготовки бихте могли да си ги направите и сами. Ще има допълнителна тема специално за тях съвсем скоро. Вариант е и да си купите красиви свещи, на които да залепите допълнителен етикет с вашите имена и дата.

Снимка: Pinterest

4. Персонализиран комплект за бързо разпалване на огън

Ето това е подарък, който изненада дори и мен. Би било забавно да си го имаме ако отиваме на почивка на място, където може да се пали камина или барбекю. Добра идея е да е цял кибрит за да е наистина функционален подаръка.

Снимка: Pinterest

5. Снимки за спомен

Направете си една или няколко весели снимки и ги сложете в бутилки, кутийки или пликове. Аз лично съм фен на по-изчистените опаковки защото тогава акцента е върху самият подарък.

Снимка: Pinterest

6. Персонализиран комплект за горещ шоколад


Шоколадът е много повече от лакомство - той е символ на любовта и страстта. Само докато гледам тези сладки колбички и започвам да се облизвам колко вкусен би бил този горещ шоколад. Ползва се еднократно, но пък дълго си остава спомена за него...

Снимка: Pinterest

7. Хималайска сол или соли за баня

Това красиво бурканче със сол е красив детайл към сватбената украса.

Солта е също така символ на безсмъртие.

В Ирландия от най-стари времена местните жители‚ когато ги канели на гости на Нова година‚ като подарък носели на роднините и приятелите си не само сладкиши или играчки‚ но и сол - това се приемало като пожелание за богатство.

Снимка: Pinterest

8. Шал за дамите

Без значение от сезона, това е подарък, който е много практичен и може да влезе в употреба още на самата сватба.

Аз бих заложила на изчистен, едноцветен дизайн за да пасне на всеки стил и тоалет.

Снимка: Pinterest

9. Персонализирани тапи за господата


На пръв поглед не са класическият избор за подарък, но са аксесоара, от който всички доста често имаме нужда. Заслужават си сериозно да помислите над тях като много практичен подарък.

Снимка: Pinterest

10. Бурканче мед с бъркалка


Медът е преди всичко символ на богатство, пълнота, сладост и мекота. Той е символ на познанието и мъдростта, олицетворение на защитеност и удовлетворение.

Бурканчето с мед е класически подарък, но когато добавим и дървена бъркалка ефекта и усещането се променят. Можете да купите домашен мед и сами да си ги напълните.

Снимка: Pinterest

11. Сушени ароматни цветчета за спомен или еко конфети

Този подарък не е от на-практичните, но пък е красиво допълнение към декорацията на масата на гостите. Романтичните дами ще го оценят подобаващо.

Снимка: Pinterest

12. Персонализиран ключодържател пъзел

Винаги е практично да имаш още един ключодържател. Ако наистина искате да се ползва с удоволствие вместо вашите имена напишете името на госта.

Така може да го ползвате дори директно и за тейбъл картичка, което го прави още по-практичен подарък.

Снимка: Pinterest

13. Перосанализирана кутийка с ароматен чай

Хубавият чай не е напитка - той е преживяване! В него се крие символиката на семейното огнище!

Един красив, практичен и ароматен подарък. Можете да купите насипен и наистина специален за вас чай. Опитайте го преди да го подарите. Трябва да сте сигурни, че ще предизвика фурор и наслада за сетивата. Може да използвате и стъклени колбички.

Снимка: Pinterest

14. Захарни бисквитки

Курабийките са често използвани за сватбен подарък, но когато са опаковани различно, с красив детайл и малка дървена лъжичка наистина се отличават. Можете и сами да си ги изпечете и опаковате.

Снимка: Pinterest

15. Одеялца

Може да им завържете малка картичка и да ги сгънете като подаръци с панделка или на руло. Те са тънки и леки, които да могат да се носят в колата или да се ползват при четене на любимата книга. Аз имам едно сватбарско и го ползваме активно за пикник, дори и за разходка с шейна вече доста години.

Снимка: Pinterest

16. Компас

За мен компасите спадат към екзотичните и романтични подаръци. Мисля, че всеки от нас би се радвал да си има един за спомен. Те нямат нужда от опаковка защото са прекрасно допълнение към сватбената украса.

Снимка: Pinterest

17. Закачливи бонбони на клечка


Интересното при този подарък е че може да се хапне, но преди това да се направят забавни снимки за спомен.

Снимка: Pinterest

Никога не можете да сбъркате с избора на сватбеният подарък, защото той е вашето вълшебство в този толкова специален ден!


Благодарим ви за интереса към нашият блог!

8328 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page